Dec 25, 2010

my BIG family

okeh sesi memperkenalkan family..hape la aku ni ade ke buat entri pasal lelaki macho dulu baru nak kenalkan keluarga tercinte.teruk la aku ni.oke oke.mari berkenalan ye.menurut tajuk diatas BIG tu bukan bermaksud keluarga yang ada ramai family member tapi keluarga yang family member die besar besar orang nya.termasuklah tuan punye belog ini.sile jangan terkejut ye semua.bile keluar dengan family orang sume mesti pandang pandang.aku tau dalam hati mesti dorang cakap,fuiyo gemuk gemuk family die.walaubagaimanapun,ecece gune penyambung ayat tu.tehee. walaubagaimanapun,haku peduhlik hape orang nak cakap ape yang penting aku sayang family aku..hihi.geli.depan depan takde maknenye aku nak sayang menyayang ni.tapi tu la hakikatnye.oke cukup la sekapur sirih ni.mari kite mulekan ye.aku ada 8 orang adik beradik.aku yang bongsu.

mak dan ayah.Zainal Abidin dan Zainun.mase ni baru ada 2 anak kot.tah.tak tau sbb aku tak lahir lagi pun.hihi.ayah meninggal dunia masa aku umur 10 tahun.kecik lagi aku mase tu.belum mumaiyiz lg pun kan.tapi da ajal ayah aku,redha je la.

mak sekarang.masih lagi membujang.cewah.seorang ibu tunggal yang bagi aku sgt berjaye membesarkan 8 orang anak.luv u mak.

anak ketame.eh pertama.balong.syah rizal zainal abidin.da kahwin,anak sorang.

dengan isterinye.kaklong.mesti la kaklong.da kawin dengan balong.pasangan ni suka menyanyi.mana mana ade kenduri kahwin sedara mesti la kelibat mereka yang akan menyanyi.

anak balong.satu satu nye cucu wan buat masa sekarang ni.hihi.muhamad azhan fikri bin syah rizal.sangat noti ye budak ni.manja berlebihan.

anak kedua.kakngah.syafiza intan zainal abidin.kakak yang selalu menjadi driver kami pempuan2 di rumah ni.

anak ketiga.syah farid zainal abidin.abanglang aka balang.da macam balang kuih da.hihi.tak tahan letak gambar passport.sorry la balang,ni jek ade pic balang dalam laptop ni.status da kahwin.

ni bukti nye.

anak kelima.eh bukan keempat.tengok ramai sangat adik beradik sampai lupa tangga kedudukan mereka.syah ewan zainal abidin.yang ni sape yang bawah dari die panggil bancik.yang atas atas panggil die donni.kenapa panggil donni?ada la sejarah nye.malas nak cite kang panjang berjela lak caption untuk pic nih.lain kali la den story yo.bancik da kahwin juge.mari lihat isteri nye.

tuuuu dia..kakchik and banchik.

anak kelima.kakteh.syafarina azura zainal abidin.haruslah letak gambar yang hot supaye tak dikecam oleh nye.hihi.

anak ke...ke bape tah.ke-6..ni uda.syahril anwar zainal abidin.aku salu nak balik rumah tiap tiap minggu uda ni la yang amik.ngade kan ak.hihi.

anak ke tujuh.aminur rasyiid zainal abidin.cube carik ape perbezaan die dengan adik beradik yang lain.tehee..family panggil die rasyid.aku jek panggil die abang.sebab aku kan adik.kuang hajau le kalau panggil name.

anak kebongsu.aku la tu.geli.ko ingat ko bongsu letak gambar masa bayi je la.ceh.hihi.name saya syadatul adawiya zainal abidin.disebabkn aku bongsu family panggil i baby.tibe tukar kate ganti diri kan.hihi.bile da besar sket panggil beb jek.malu la i da besar gedabak ni panggil baby.then sekarang name panggilan adalah cibeb.why?anak buah aku panggil cibeb.mula mula cik beb.cikbeb cikbeb cikbeb jadi cibeb.cube anda semua sebut cikbeb dengan cibeb.mana lagi senang ringkas pantas dan padat?da tentu la cibeb.jadi,cibeb la jadinye sekarang.

ni la cibeb..gedik kan baju siap ade name.oh ni baju family day moodkiah 2010.mahmood dan rokiah.tu name atuk dan nenek.

sekian sahaja la sesi perkenalan kite.moga berjumpa lagi di masa dan waktu yang sama dalam rancangan ohkaudabolediamsekarang....



0 Comments:

Post a Comment

sila menconteng arang ke muka page ini

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home