Jan 31, 2011

risau..risau..

apa yang risau sangat ni?takkan taktau lagi.pasal rusuhan kat Egypt tu la. Actually aku takde la family yang study sane tapi bila baca blog2 yang cite adik,abang,kakak depa kat sane sekarang, tibe2 terisau skali pulak. Seriously, i risau nasib student2 kat sane. I ada adik angkat kat sana, risau nye bila teringat kat dia. Wan, akak doakan wan ok kat sane..huuuu..tak dapat contact..risau...risau...tolong la bawak dorang semua balik sini cepat2..kalau nak tau labih lanjut,lompat kat sini.
ni ade gambar saya ambik dari blog ni. nak tau update pasal kes ni bole lompat situ ye.
kesian nye depa...risau..risau...

Jan 30, 2011

Cara untuk mengetahui password kawan2 di facebook

Haa...semua jahat nak belajar kan macam mana nak tau password kawan2 kat facebook. Tak baik tau.dosa.*ah, macam la kau baik sangat.memang aku baik pe.nak kongsi ilmu yang aku dapat dengan semua orang.hihi.
ok2 jangan buang masa lagi,jom tengok cara2 nya kat gambar di bawah ni. macam biasa,sila lah klik gambar untuk menzoomkan gambar tu.

hanya satu step, copy status 'rob' tu, dan paste kan ke status anda.*eh,mana boleh copy,ni kan gambar. taip balik status itu, kalau bole translate kan ke bahasa melayu supaya kawan2 berasa lebih yakin. dan tunggu hasilnya. 

selamat mencuba..lalalalalala

Dato' Sri Najib wish Happy Chinese New Year

Siapa ada dapat email dari najib PM kite tu?walaweh.i tokojut bilo dapek email dari beliau wish happy chinese new year. Camne bole dapat?i dengan dia kamceng maa..eceh, tipu jek. sesiapa yang ade register 1malaysia.com tu,mesti dapat email tuh.huhu.cepat2,semua pegi check email.i siap dapat dua lagi tu.teehee. ok meh i tunjuk bukti.

tadaaaa....i tak tipu tau.*klik gambar untuk tumbesaran*

Nota untuk pencurik

I hope my bike takes you straight to hell. Nice!



did you get that, pencurik?



cadangan yang bagus untuk pencurik2 tegar .



where the hell is the 'u', demmit you pencurik.



pencurik juga mahukan percutian tepi pantai.



you know who you are, pencurik.



i'm done with those stereo!



sistem butter barter. A ball for a ball.



love, Ashley.



trap.ahahaha



jangan letak bekal makanan anda merata2



pencurik, you can start stealing my tayar first ok. Reserved for other later.



perli kerajaan ye bang?



and the hunt starts, NOW!



hamburglar. Good one.

Jan 28, 2011

Cara tukar bahasa facebook kepada bahasa lanun

Siapa nak bahasa kat facebook dia jadi bahasa yang tersangat la cool di dunia *wah hover la tu kan* iaitu bahasa Jack Sparrow Pirate of the carribean. Memang sangat cool hokey! Meh cek ajaq meh. Untuk pemandangan yang lebih indah, sila klik pada gambar.

1. Yang ketama pertama sekali, pi kat bawah skali page facebook anda yang ada tulis English(US)


pi bawah sekali yek tuan2 dan puan2.


2. Nanti akan keluar aiskrim pop up window dan pergi kat English dan pilih English(Pirate.





3. Dan hasilnya sangat membanggakan ye kawan2. Saya sangat suka.


Sangat cool kan. Mari la kawan2 semua,kita jadi pirate.yeh!

Selamat mencuba  


  

5 cara untuk berhenti kerja dengan sexy dan bergaya

Assalamualaikum semua dan salam 1Malaysia. Ada tak sesiapa yang tension kerja sampai perasaan membuak2 untuk berhenti tapi dalam masa yang sama nak meninggalkan kesan sampingan dalam diri sendiri dan bos. Bak kata pepatah harimau mati meninggalkan belang manusia berhenti kerja meninggalkan kesan dendam terhadap bos dan kemungkinan besar peluang untuk dapat kerja kat tempat lain amat nipis tipis apabila bos mewar2kan tentang cara pemberhentian kerja anda yang sungguh bergaya itu.*wah, hebatnya aku buat satu ayat yang mempunyai banyak kata kerja dan kata sifat.bangga cikgu Rohaya Sahat.




1. Menghadiahkan sebuah kek kepada bos. Dengar macam sweet jek kan. Tapi bukan tu jek. Tulis la surat kiriman rasmi kat kek tu menyatakan yang anda nak berhenti kerja. Dengan ini,mungkin bos anda akan mengembangkan hidungnya kerana ada pekerja yang sanggup bagi kek walaupun nak berhenti kerja.

surat yang tertera pada kek berbunyi "Dear Mr. Bowers,
During the past three years, my tenure at the Hunters Point Naval Shipyard has been nothing short of pure excitement, joy and whim. However, I have decided to spend more time with my family and attend to health issues that have recently arisen. I am proud to have been part of such an outstanding team and I wish this organization only the finest in future endeavors.
Please accept this cake as notification that I am leaving my position with NWT on March 27.
Sincerely,
W. Neil Berrett"



2. Hantar email kat bos. Kalau nak lagi best, hantar sekali kat semua kawan2 opis. Tapi bukan email biasa tau. Amik la gambar dengan aksi2 yang menarik. Contohnye amik whiteboard, tulis lah nak benti keje. Lagi best kalau kata2 yang ditulis tu diselitkan dengan unsur2 meluahkan perasaan yang terpadam terpendam terhadap bos.

perhatian: aksi ini memerlukan seorang lagi kawan untuk menjadi fotographer.



3.  Membuat aksi melodramatic kat opis. Perlu la diingatkan bahawa aksi ini perlu menjadi tontonan bos. Baru la ada thrill. Paling-paling pun kena halau dengan sukuriti security jek. So takde hal lah. Aksi2 perlu la berunsurkan luahan hati yang terpendam selama bekerja dengan bos.

jadikan lelaki di atas ini sebagai contoh. lihat video ni untuk belajar dengan lebih lanjut.



4. Tinggalkan message box kat desktop. Cara ni memerlukan kepakaran dalam bidang IT. Sesape yang buta IT pun bole buat. Cuma perlu google. 'You can find anything on Google'. Eceh, siap promote google lagi.

i'd like to renegotiate.ahaha.cool gile.



5.  Hantar video perletakan jawatan. Video ni mestilah yang sangat extreme. Baru la akan menjadi sejarah syarikat. Pasti akan menjadi perbualan seluruh warga syarikat samada yang mengagumi ataupun yang mencumbui mecemburui adegan anda dalam video tu.

tonton video untuk mencontohi selanjutnya. *muka kt depan tu mesti bos dia.


Kepada sesiapa yang rasa2 nak tiru salah satu cara yang sexy dan bergaya di atas, sila jangan carik saya kalau kesan dampingan sampingan yang melanda anda agak mengecewakan.

Contoh kesan sampingan yang mengecewakan:
  • akan diblacklistkan oleh syarikat2 yang anda rasa kondifen konfident akan dapat lepas berhenti
  • akan ditangkap polis dan bermalam di lokap untuk bedah siasat siasatan lanjut
  • dan paling tak diingini, akan dimasukkan ke hospital mental.
Oleh  itu, berfikir la dulu sebelum bertindak

Jan 27, 2011

toilet sign yang tak mungkin dijumpai di malaysia

dalam maksudnye tu



lelaki pun kepit ape kes?tak tahan nk kincing la tu.



surfer toilet



erk.ada jugak lelaki pakai yang perempuan punye.ahaha



cool



literally.......



camne perempuan tu bole kencing menonggeng.



literally...again



likey...


 
kretip!



hmmm...



no komen



literally...lelaki memang pervert.ahaha

bodo.jangan curik wireless aku la!

siapa kat rumah dia ada pasang wireless angkat tangan!*aku tengah angkat tangan ni.penah tak tetibe jek korang nak online jadi lembap giler?penah!*kau memang la vodo,housemate ko da bape orang,pastu amik line murah.banyak bunyik lak.sekeh kang.
kadang2 kalau kita tengok nama2 wireless orang,ada yang letak nama,ada letak kata2 makian dan bermacam lagi.jom tengok macam2 nama wireless orang.

haha



marah betul tu.



bondage club?erk.



lucah



sopan sindiran dia



lucah lagi.



you are so mean



not free so get stuffed.this is not free eiter.haha.siap bole balas2 jiran tetangga ni.sangat muhibah.



gulp.jahat kawan dia.haha


dan yang last skali ni nama wireless kat rumah den. masa mula2 install dulu housemate den lotak namo KAMI.ceh skema lak budak ni.apo laie,den pun tuko la.takut2 mana la tau jiran sebelah nak curik,kita saiko sket.*alah,kalau nak curik,curik jugak.



so kepada semua2 yang suka mencurik line orang tu, isap insap la.tak baik curik2 ni.



Jan 26, 2011

papan tanda untuk menjadi pengemis yang berjaya

nah amik singgit ni.aku terbaca lak signbord kau tu.




duh..




betul la kan.dia mana ada rumah kat bumi ni.agaknya banyak watak star wars memang semua jadi pengemis kat bumi ni.




bodo kau.siap ada website tu.




mintak singgit terus kan senang




pengemis cyber.cool




bagus researcher ni.




sila tengok tu obama.mereka mahukan perubahan.




so what




kesian




how come boogieman does't eat you?




masyarakat yang prihatin.bagus