Jan 17, 2011

button LIKE di facebook



siapa yang tak kenal apa ni,sila pergi terjun dari tingkap tingkat satu.kang tinggi2 mati la pulak kan.

button ni memang terkenal kat facebook.bila ada button like,kenapa takde button dislike?itu mari kite tanye mark zukerberg *hentam je la ejaan nama die.

motip aku buat entri ni?takde motip sebenarnya.saje2 jek.


bile orang tekan button like dalam komen yang korang buat kat mana2 post,ada dua maksud:

1. orang tu memang suka dengan komen korang

2. orang tu nak tamatkan sesi komen mengomen bersama korang dengan menekan butang like pada komen terakhir anda. *i selalu buat cmtu bila dah malas nak balas komen.teehee.vodo la ko ni pegi pecahkan rahsia.



disebabkan takde button dislike kat facebook, kadang2 orang yang tekan button like tu tak bermaksud dia suka tapi sebaliknya.meh i bagi contoh meh:

status: saya gay,saya ok

kalau ada 41 orang tekan button like kat status ni, kemungkinan besar orang yang betul2 like dengan statement tu hanya 3 orang(ofkos la yang 3 orang tu pun gay kan) dan selebihnya cuma berniat untuk menyindir atau menunjukkan kejengkelan mereka.


ni lagi contoh

status: my cat just ran away from our home..please come back tina...*tak bole blah nama kucing tina kan.

kalau ada yang like kat status ni, tak bermaksud orang tu suka yang kucing kau hilang.tapi untuk menunjukkan yang mereka juga sedih bila kucing tu hilang dan berharap kucing itu akan pulang ke pangkuan tuannya. :( *eh ko nak emo kenape.ni contoh je la.


lagi contoh

status: just back from abu bakar ellah's konsert.he's awesome!

yang ni pulak kalau ada orang like, tu maknenye dia jeles yang dia tak dapat pegi konsert tu. kau ingat dia suka sangat ke kalau kau dapat pegi konsert tapi dia tak dapat?jeles beb...


ok dah la..tu je buat masa sekarang ni.takdak idea dah nak merepek ape lagi. semoga bertemu lagi dalam hari dan waktu yang sama *ayat standard rancangan tv dulu2.ok kau dah boleh diam sekarang.

p/s: status2 kat atas tu hanya rekaan semata2.(tapi status yang first tu,semua pun tau kan i amik dari mane).


0 Comments:

Post a Comment

sila menconteng arang ke muka page ini

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home