Jan 15, 2011

adahadawiya evolution

mari kita lihat perjalanan hidup adahadawiya....kelik gambar untuk tumbesaran




zaman sekolah rendah.aku yang berdiri atas kerusi, no 6 dari kanan.masa ni sekolah di SK Perempuan Methodist 2(MGS 2).aku masa ni pemalas.homework tak penah buat kat rumah.selalu buat bila dah sampai sekolah.copy lim tse hwei punya(budak yg duduk no 2 dari kanan)sebab dia duduk sebelah aku.dia la yang jadi mangsa.




ni masa sekolah menengah.cari kepala yang paling kanan sekali tepi tingkap.itulah aku.MRSM Batu Pahat Johor.berkat dari selalu tak buat keje sekolah and copy budak pandai punye homework,dapat la masuk sekolah ni.masa ni perangai aku tak berubah lagi.masih lagi seorang pemalas tapi baik sikit sebab i was like 'uh,pandainye budak2 ni.tak boleh jadi ni.kena jadi lebih rajin'.tapi itu hanya sekadar kata2 dalam hati.pada hakikatnya,aku masih seperti zaman dahulu kala.




ni masih di peringkat secondary school.aku wakil sekolah valleyball peringkat zon selatan di MRSM Terendak Melaka.aku yang pakai spek tu.masa ni cikgu shariff aka coach kami telah menggelarkan kami pemain sindrom kerana kami berkelakuan seperti anak2 sindrom di dalam gelanggang dan as the result,dapat tempat keempat.at least dapat medal.kuikuikui




i yang berdiri depan no 2 dari kiri

dan aku pun graduate la dari sekolah ini dengan keputusan yang so-so jek.huhu.budak ni dari awal sampai habis sekolah pemalas.aku ingat ada la peningkatan.ceh




aku yang mencangkung depan sekali no 2 dari kanan

mungkin pihak sekolah rendah dan sekolah menengah aku bersekongkol untuk jadikan aku budak baik rajin lagi berdisplin,mereka pun melakukan satu konspirasi bersama kerajaan dengan mencampakkan aku ke kem nasuha pagoh ni dengan harapan aku akan pulang dengan satu semangat yang jitu.mari kita lihat apa jadi dengan budak ni.




bagus.die dapat sambung belajar.diploma in computer science.ye.saya suka komputer.*secara tiba2 penggunaan kata ganti diri telah berubah kepada yang lebih sopan.

ni diploma di UiTM Alor Gajah Melaka.saya berbaju purple duduk di antara gadis berbaju merah dan hijo.eh.hijau.cakap kena la sopan sikit kan.mari lihat aksi saya seterusnya.




bagus.masih lagi sopan gitu walaupun brader cameraman suruh buat aksi freestyle.ok next!





hamik ko.takde makne sopannye budak ni.haku hengat dah berubah.kepada para pembaca sekelian,jangan pecaye ye dengan tipu daya budak ni.





ok last.hasil dari usaha kite untuk menjadi yang lebih baik, dapat la further lagi setadi ke degree.*tuka lagi die punye kata ganti diri.bia betul budak ni.kite dapat amik degree kat UiTM Shah Alam.degree in networking.ni semua classmate kite.kelas C.bukan kelas corot tau.kite masuk kelas ni sebab timetable die sangat mantop.lagi2 mase final sem ni.selasa takde kelas.teheee*still menunjukkan ko ni pemalas la budak.ko ingat tukar kata ganti diri nampak ko baik sangat ke.

kite harap final sem ni kite dan kawan2 akan buat yang terbaik.mesti menjadi lebih rajin! -.-'




mari kawan2.kite berdoa bersama2.luv u all.


sekian la sudah evolusi adahadawiya. 


1 Comments:

At Jan 18, 2011, 6:24:00 PM , Anonymous Anonymous said...

karangan yg mantop

 

Post a Comment

sila menconteng arang ke muka page ini

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home