Jan 15, 2011

review filem KHURAFAT

i ni jarang sambut weekend kat shah alam.*geli,siap sambut weekend bagai.selalunya mesti akan pulang ke kampung halaman.sangat indah hokey kampung halaman i.tapi minggu ni i decide to stay shah alam so that semua kerja boleh dilangsaikan.*ah ko tipu.mane ade ko buat keje.aku tau ko tetap buat last menet kn.kn.dah dah.sambung cite.ada la housemate ni kate,awak2 kite boring la.jom tengok wayang.(bukan ayat sebenar.gile ko die nak sopan2 camtu)kami pun berdecide la nak tengok cerita khufarat.eh bukan.khurafat lantaran membaca review2 di belog2 orang yang dah tengok cerita itu.kebanyakan mengatakan filem tu best.i pun terpedaya lantas membooking tiket di TGV bukit raja kerana lokasinya sangat strategik akibat dari pembayaran teksi untuk ke sana hanya 3 hengget per person.*cukup,ko bole benti merepek sekarang.ok,cukup la sekapur sirih setakat nih.mari teruskan dengan mereview filem itu.

1. liyana jasmay amat sangat terlalu paling tidak sesuai melakonkan watak yang dia lakonkan tu.

2. apa motip macik yang bagi kuih kat johan tu wujud dalam cerita ni?just nak bagitau muka anak dia sama cam muka johan.cube la cam tolong halau hantu tu ke,jaga mak johan kat hospital ke,ni tak,bagi kuih jek.tak membantu langsung.

3. hantu2 yang menterkejutkan orang tu cam lari topik jek dengan cite ni.memang la bomoh tu kate roh orang mati tu akan selalu mendampingi johan tuh.tapi ape cerita die main lampu,duduk kat siling,panjat tangga,panjat tingkap,kacau isteri johan masa johan takde.pegi je la dampingi si johan tuh.da macam review cite damping malam pulak sebut damping2 nih.huhu.hantu sume sepesen dengan cite2 hantu yang lain.huhu

4. cerita sekejap sangat.1 jam 20 menet.

5. but i admit yang cerita ni memang terkejut2 la.tapi cam da bole agak masa bila kite bole menjerit.baru la bole get ready kan.

6. dari 10,i bagi 1 setengah.

7. sape2 yang rasa pandangan i ni salah,ayuh mari membantah.i tak kesah.ni just my opinion.

8. tak sabar nak tunggu filem afdlin shauki.hihi.filem die best.teeheeeee.

sekian harap maaf kepada sesiapa yang rasa saya perlu minta maaf.


1 Comments:

At Jan 16, 2011, 3:08:00 AM , Blogger amie said...

cam best ja crita neh.tunggu keluar dlm astro la..heheeh..

 

Post a Comment

sila menconteng arang ke muka page ini

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home