Feb 27, 2011

Lapar vs. Kenyang

Entri kali ini adalah entri yang bertemakan 'sebenarnye-takde-idea-nak-buat-ape-untuk-hapdate-blog'. Wah, panjang tema entri kali ni. Tajuk Lapar vs. Kenyang. Actually the title is more to 'Muke adahadawiya sebelum dan selepas makan'. Tapi so not sexy okey kalau letak tajuk tu.

Segalanya bermula pada Sabtu lepas bersamaan 26th February 2011. Jalan jalan with my brother, Ude and my sister, Kakteh. Kitorang pun jalan...jalan...jalan... Suddenly, i berkate "Eh, lapo nye. Jom makan". Kakteh pun berkata "Nando's jom...". Ude and i membuat muka yang menjengkelkan sambil menggeleng kepala. Cadangan ditolak. I pula berkata "Tony Romas!" dengan wajah yang sesuci lebaran..Kakteh dan Ude membuat reaksi seperti 'Bowriiiiing'. Setelah dibincang2 dan membuat sedikit pilihanraya kecil, akhirnya dapat la kata putus yang jitu lagi mampat.

yang itu kakteh dan yang itu ude....*ude itu bkn muka lapar ye,itu adalah muka boring.
ini adahadawiya (bukan senyuman sebenar) laperrrrrrr...


inilah lokasi nye..tah macam mane tah sebut nye tu. lalalala~


appetizer

Mac and cheese. Sangat mabeles ye penny in cheese itu. Malangnye bukan saye punye...


Mine. Beef Bacon and cheese burger. Saya adalah penggemar beger yang berjaye. Semua jenis beger adalah manjadi idaman kalbu termasuklah begedil.
 makan
....
makan
....
nyum nyum
....
ude nak sikit...
....
sambung makan beger
.
.
.
.
.
.
.
gulp
.
.
.
alamak da kenyang ada separuh lagi beger ni *berkate dalam hati
.
makan semakin perlahan
.
.
.
 .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 .
.
ok, aku habiskan daging die jek.*takde la membazir sangat
.
mencuba dengan bersungguh sungguh
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
makan dengan gerak perlahan.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

 
Ye.inilah rupanya ketika kenyang.
 
tetap tak dapat habiskan..Lepas tu bila malam lapar baru rase menyesal sambil berkate dalam hati "apsal la aku tak habiskan beger tadi..haish"


eh eh, sape mereka ni?
 Yang dua orang ni? Ow ni cousin i. Mereka kembar. 
Apsal tak same? Tak semestinye kembar kene same kan.
Nak kenal? Ok, yang itu Anas dan yang itu Anis.
Mane satu Anas, mane satu Anis? Ops, yang pakai cap tu Anas, abang and yang peace tu Anis, adik.

Okeeeyyyy...So, Ape kene mengena dorang ni masuk dalam entri ni?
Takde kene ngene pun, saje jek letak gambar dorang.
Haaahhhh???
I letak gambar ni sebab i sayang dorang.

Lalalalalalalala~ 

Feb 26, 2011

Tips untuk lelaki: Adakah anda seorang lelaki sejati?

Adakah anda seorang lelaki gay sejati?

Jika ya sila taipkan ON SEJATI dan hantarkan ke 32932wings-sejati123999

Eh tak tak. Anda lelaki sejati? Sila lihat di bawah unutk memastikan adakah betul anda seorang lelaki sejati.



Ini baru lelaki sejati....

Kenapa aku rasa sedih ni?

buruk nau ghuper lelaki ni nangis


Tengok gambar di atas, that's what i feel now.

Kenapa?
Saje jek hari ni nak rasa sedih..*tipuuuuu...

Habis nak buat ape?
 Baca ni


Doa apa tu? 
Tu namanye Selawat Syifa'

Selawat  Syifa' ni untuk apa?
Boleh lah anda anda semua google sendiri ye..bahaha

Ok2..Selawat Syifa' ni banyak kelebihan dan fadhilatnya. Salah satunya untuk ketenangan hati.*ustad i cakap. So everytime when i'm feeling uneasy, sedih, keliru, even bila kita rasa sakit hati, selawat syifa' ni ubatnya. 
I amalkan sejak dari sekolah asrama dulu *tiap kali kelas fardhu ain mesti mula kelas dengan baca ni. So, dah jadi habit baca ni sebelum tidoq.
Panjangnye, macam mane nak hafal??
 Haip2, kalau lagu kat radio tu, hangpa boleh hafal takkan selawat yang pendek ni tak bole ingat.
Meh i bagi tips, dengar lagu yang kumpulan Hijjaz nyanyi tu, senang ingat.

Kalau hafal jek tapi tak tahu maksudnye kira cam pegi kelas tapi main game kat henpon. So ni maksud selawat ni. Baca dan hayati la..
Semoga segala kesakitan dapat dijauhkan.. Amiiiin..





SELAMAT BERAMAL.... 


tengok..da takde sedih2 dah.



Feb 25, 2011

Tips untuk cover malu bile jatuh longkang



 kelik gambar bagi yg rabun dekat

gambar telah di terambil dari blog ni 



Feb 24, 2011

Itu lah sebab saya tak datang kelas semalam, Encik Jamil


kredit

Feb 23, 2011

Tolong!!! Pet aku hilang...

alahai reward die..kalau aku jumpe ketam ni pasti di masak lemak cili padi
kucing kah itu??konpius kejap..
adakah gamabr ini diambil ketika hanjing ni out of medication?
i wonder how ayam tu looks when it's unhappy
firendly.nice.
the biggest kucing i've ever seen
oh..pity you harry
cool stlye rambut kamu dex!
susah nak carik hanjing ni
ni bukti that unicorn not just in fairytales books
no reward for returning WIFE.

Feb 22, 2011

Eh kau ingat kau ada blog kau bagus?

Dulu kan, masa i baru berkencing pun berkecimpung dalam blog2 ni, ade la buat satu entri ni. Entri first sekali: kenapa aku pun nak ade belog?
Pahtu, lepas beberapa bulan, bila da pegi jalan jalan kat blog lain, samada yang da otai ataupun masih baru cam aku ni, tiba2 rasa nak buat entri yang konsep sama tapi tajuk cam agak2 sinis ye di situ.


1. I buat blog ni untuk menceritakan tentang kisah hidup I seharian?

Ok meh i cite sekarang. Bangun pagi, mandi, pakai baju, pegi kelas. Balik kelas, guling2, makan, bukak laptop. Godek2 laptop, buat keje *ni jarang ok. Borak ngan housemate, ngumpat sane, gosip sini, lapa, call mcD. Lepas makan sambung godek2 laptop, ngantuk tido. Esoknye, bangun pagi, mandi, pakai baju, pegi kelas.  Balik kelas, guling2, makan, bukak laptop. Godek2 laptop, buat keje *ni jarang ok. Borak ngan housemate, ngumpat sane, gosip sini, lapa, wei mamak jom. Balik dari mamak, sambung godek2 laptop, ngantuk, tido.
Cukup? Tak cukup aku boleh sambung lagi. Ok aku sambung. Esoknye, bangun pagi, mandi, pakai baju, pegi kelas.  Balik kelas, guling2, makan, bukak laptop. Godek2 laptop, buat keje *ni jarang ok. Borak ngan housemate, ngumpat sane, gosip sini, lapa, wei bang burger daging spesyel satu. Lepas makan burger, sambung godek2 laptop, ngantuk, tido. 
Nak lagi? Dah cukup, ko bace je balik dari awal same jek. Tuka bab bile lapa tu jek. 



2. I buat blog ni untuk cerita pasal kisah cinta I?

 Oh sayang, dikau umpama bulan yang menyinari malam ku. Aku cinta padamu. blablablabla......
Dem, tolong la. Kadang2 bile i baca blog yang cerita pasal kisah cinta, hadoi. Tu belum kawen lagi tu. Kalau da kawen, camne la agaknye nanti. Kisah cinta simpan sendiri la sayang2 semua. Honestly, bila i blogwalking kat mane blog, nampak jek layout love sane, love sini, bling2, pastu ada lagu i wanna be a billionnare so fuckin' bad, buy all of the thing for my cayang.....Bukan lagu tu je la, kire cam ade lagu kt blog die, mintak mahap kawan, adik, abang, kakak semua, i tekan pangkah ye.



3.  I buat blog untuk cerita tentang haiwan peliharaan i?

Hari ni kucing i, si Borong tu berak atas kapet lagi...eeuuww. Tadi Borong makan nasi i suap die. So cute. Borong sakit hari ni, masa i mandikan dia pagi tadi, die bersin2. I balik tadi, borong terus lari kat i sambil mendepangkan tangan untuk memeluk i. So sweet. Borong hilang! Habis da cerita pasal kucingku si Borong. Korang ingat aku buat blog pasal kucing? Memang tak ah. Kucing pun aku takde. *Sori Cik Anum,pinjam name kucing sat.

Ni bukan borong, i google jek gambar ni.

4. I buat blog untuk bercerita dengan ayat2 ayat yang 'cute'?

HaRi ni kiTeW maKAn naCiK laUK tELurR goLeNG. CeDaPNyEw. BoWinNkNyE, pEtANg ni kiTEw kene PEgi kelAs EtHiCs. cAYang kitEW baGi kIteW tEDdy BEar BeCar cANgat. MaceH caYanG. KitEW cAYAng canGAt kAT cayAnG. Homaigod. Are u done? Rajin pulak kan ko nak tekan shift sambil menaip. Ade sorang artis ni i add die kt fb mase die mule hit kat AF5 dulu sebab i cam terjatuh cinta kat die kejap sebab die cantik and berbudi pekerti pakai tudung. *I tanak sebut name....lalala..Sorry to say la, i sangat mensampah meyampah bile bace status die kt fb. Siapa yang ada add die paham la kan. Is it me or everyone pun rase cmni? Kalau i jek, maybe there's something wrong with me. ahahaha....



5. I buat blog untuk kumpul duit nuffnang banyak2?

Seriously, masa mula2 i buat blog ni i taktau pun bole kutip duit dengan menampal iklan2 nuffnang kat tepi bawah dan atas blog. Bile i baca blog2 lain yang tak habis2 cerita tips untuk dapatkan buffered earning, tips untuk dapat traffic yang tinggi, tips itu, tips ini...I pun wah,bole dapat duit, nak join, nak join...Tapi the truth is, i takde la eksaited sangat. Kalau orang nak bagi tu, kecik tapak tangan, sekangkang kera aku tadahkan..Setakat ni duit i kt nuffnang cukup la untuk beli nasik lemak telur rebus separuh sambal lebih.
  




Jadi, kau buat blog ni untuk apa? Jom berbalik semula kat entri i yang first masa mula2 i tubuhkan belog takde tajuk ni. Entri first. Itu la sebab sebenarnye. Teehee.

Mintak mahap kat sesiapa yang terkecik hati kalau terbaca blog ni. Kalau nak maki bole, tinggalkan makian anda kat ruangan komen di bawah. Terima kasih.\

Feb 21, 2011

Binatang ni salah paham la pulak

hadoi

ye.teruskan lah dengan fantasi anda

nasib la ye

kurakura + siput babi = kuraputbi

kenapa aku tak dapat bezakan yang mana intan, yang mana kaca 

oh aku sedar, aku hanyalah seekor hanjeng

is it blowjob?.no.no.dia cuma salah paham

no komen

saya tak salahkan awak.mesti awak tak tahu membaca

ops, salah aim pulak.aku rase cam dah betul dah tadi

wah bende ni nampak macam jamban.

Jom join FaceBlog

Kelik sini


SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.
TERIMA KASIH


Jom kawan kawan pakcik makcik abang kakak mak apak join mukabelog faceblog ni. Kretip orang yang buat ni. Bagus bagus. I suke. Sume join tau, i pakse ni. lalalalala~



Feb 20, 2011

Apa yang anda buat bila awek cun duduk sebelah

Ni adalah tips untuk lelaki. Apa yang anda buat bila awek cun duduk sebelah dalam tren atau bus. 


haha.cool kan.