Feb 22, 2011

Eh kau ingat kau ada blog kau bagus?

Dulu kan, masa i baru berkencing pun berkecimpung dalam blog2 ni, ade la buat satu entri ni. Entri first sekali: kenapa aku pun nak ade belog?
Pahtu, lepas beberapa bulan, bila da pegi jalan jalan kat blog lain, samada yang da otai ataupun masih baru cam aku ni, tiba2 rasa nak buat entri yang konsep sama tapi tajuk cam agak2 sinis ye di situ.


1. I buat blog ni untuk menceritakan tentang kisah hidup I seharian?

Ok meh i cite sekarang. Bangun pagi, mandi, pakai baju, pegi kelas. Balik kelas, guling2, makan, bukak laptop. Godek2 laptop, buat keje *ni jarang ok. Borak ngan housemate, ngumpat sane, gosip sini, lapa, call mcD. Lepas makan sambung godek2 laptop, ngantuk tido. Esoknye, bangun pagi, mandi, pakai baju, pegi kelas.  Balik kelas, guling2, makan, bukak laptop. Godek2 laptop, buat keje *ni jarang ok. Borak ngan housemate, ngumpat sane, gosip sini, lapa, wei mamak jom. Balik dari mamak, sambung godek2 laptop, ngantuk, tido.
Cukup? Tak cukup aku boleh sambung lagi. Ok aku sambung. Esoknye, bangun pagi, mandi, pakai baju, pegi kelas.  Balik kelas, guling2, makan, bukak laptop. Godek2 laptop, buat keje *ni jarang ok. Borak ngan housemate, ngumpat sane, gosip sini, lapa, wei bang burger daging spesyel satu. Lepas makan burger, sambung godek2 laptop, ngantuk, tido. 
Nak lagi? Dah cukup, ko bace je balik dari awal same jek. Tuka bab bile lapa tu jek. 



2. I buat blog ni untuk cerita pasal kisah cinta I?

 Oh sayang, dikau umpama bulan yang menyinari malam ku. Aku cinta padamu. blablablabla......
Dem, tolong la. Kadang2 bile i baca blog yang cerita pasal kisah cinta, hadoi. Tu belum kawen lagi tu. Kalau da kawen, camne la agaknye nanti. Kisah cinta simpan sendiri la sayang2 semua. Honestly, bila i blogwalking kat mane blog, nampak jek layout love sane, love sini, bling2, pastu ada lagu i wanna be a billionnare so fuckin' bad, buy all of the thing for my cayang.....Bukan lagu tu je la, kire cam ade lagu kt blog die, mintak mahap kawan, adik, abang, kakak semua, i tekan pangkah ye.



3.  I buat blog untuk cerita tentang haiwan peliharaan i?

Hari ni kucing i, si Borong tu berak atas kapet lagi...eeuuww. Tadi Borong makan nasi i suap die. So cute. Borong sakit hari ni, masa i mandikan dia pagi tadi, die bersin2. I balik tadi, borong terus lari kat i sambil mendepangkan tangan untuk memeluk i. So sweet. Borong hilang! Habis da cerita pasal kucingku si Borong. Korang ingat aku buat blog pasal kucing? Memang tak ah. Kucing pun aku takde. *Sori Cik Anum,pinjam name kucing sat.

Ni bukan borong, i google jek gambar ni.

4. I buat blog untuk bercerita dengan ayat2 ayat yang 'cute'?

HaRi ni kiTeW maKAn naCiK laUK tELurR goLeNG. CeDaPNyEw. BoWinNkNyE, pEtANg ni kiTEw kene PEgi kelAs EtHiCs. cAYang kitEW baGi kIteW tEDdy BEar BeCar cANgat. MaceH caYanG. KitEW cAYAng canGAt kAT cayAnG. Homaigod. Are u done? Rajin pulak kan ko nak tekan shift sambil menaip. Ade sorang artis ni i add die kt fb mase die mule hit kat AF5 dulu sebab i cam terjatuh cinta kat die kejap sebab die cantik and berbudi pekerti pakai tudung. *I tanak sebut name....lalala..Sorry to say la, i sangat mensampah meyampah bile bace status die kt fb. Siapa yang ada add die paham la kan. Is it me or everyone pun rase cmni? Kalau i jek, maybe there's something wrong with me. ahahaha....



5. I buat blog untuk kumpul duit nuffnang banyak2?

Seriously, masa mula2 i buat blog ni i taktau pun bole kutip duit dengan menampal iklan2 nuffnang kat tepi bawah dan atas blog. Bile i baca blog2 lain yang tak habis2 cerita tips untuk dapatkan buffered earning, tips untuk dapat traffic yang tinggi, tips itu, tips ini...I pun wah,bole dapat duit, nak join, nak join...Tapi the truth is, i takde la eksaited sangat. Kalau orang nak bagi tu, kecik tapak tangan, sekangkang kera aku tadahkan..Setakat ni duit i kt nuffnang cukup la untuk beli nasik lemak telur rebus separuh sambal lebih.
  




Jadi, kau buat blog ni untuk apa? Jom berbalik semula kat entri i yang first masa mula2 i tubuhkan belog takde tajuk ni. Entri first. Itu la sebab sebenarnye. Teehee.

Mintak mahap kat sesiapa yang terkecik hati kalau terbaca blog ni. Kalau nak maki bole, tinggalkan makian anda kat ruangan komen di bawah. Terima kasih.\

0 Comments:

Post a Comment

sila menconteng arang ke muka page ini

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home