Feb 26, 2011

Kenapa aku rasa sedih ni?

buruk nau ghuper lelaki ni nangis


Tengok gambar di atas, that's what i feel now.

Kenapa?
Saje jek hari ni nak rasa sedih..*tipuuuuu...

Habis nak buat ape?
 Baca ni


Doa apa tu? 
Tu namanye Selawat Syifa'

Selawat  Syifa' ni untuk apa?
Boleh lah anda anda semua google sendiri ye..bahaha

Ok2..Selawat Syifa' ni banyak kelebihan dan fadhilatnya. Salah satunya untuk ketenangan hati.*ustad i cakap. So everytime when i'm feeling uneasy, sedih, keliru, even bila kita rasa sakit hati, selawat syifa' ni ubatnya. 
I amalkan sejak dari sekolah asrama dulu *tiap kali kelas fardhu ain mesti mula kelas dengan baca ni. So, dah jadi habit baca ni sebelum tidoq.
Panjangnye, macam mane nak hafal??
 Haip2, kalau lagu kat radio tu, hangpa boleh hafal takkan selawat yang pendek ni tak bole ingat.
Meh i bagi tips, dengar lagu yang kumpulan Hijjaz nyanyi tu, senang ingat.

Kalau hafal jek tapi tak tahu maksudnye kira cam pegi kelas tapi main game kat henpon. So ni maksud selawat ni. Baca dan hayati la..
Semoga segala kesakitan dapat dijauhkan.. Amiiiin..





SELAMAT BERAMAL.... 


tengok..da takde sedih2 dah.



2 Comments:

At Feb 26, 2011, 2:30:00 AM , Blogger TAYAR PANCIT said...

hai saye da join awak :) http://tayarpancit.blogspot.com/2011/02/eklusif-dari-eropah-piala-liga-juara.html

 
At Feb 26, 2011, 5:54:00 PM , Blogger faiz said...

mmg bgus selawat syifa' ni...selawat ni dpt menyembuhkan byk penyakit jika diizinkan allah..

 

Post a Comment

sila menconteng arang ke muka page ini

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home