Feb 27, 2011

Lapar vs. Kenyang

Entri kali ini adalah entri yang bertemakan 'sebenarnye-takde-idea-nak-buat-ape-untuk-hapdate-blog'. Wah, panjang tema entri kali ni. Tajuk Lapar vs. Kenyang. Actually the title is more to 'Muke adahadawiya sebelum dan selepas makan'. Tapi so not sexy okey kalau letak tajuk tu.

Segalanya bermula pada Sabtu lepas bersamaan 26th February 2011. Jalan jalan with my brother, Ude and my sister, Kakteh. Kitorang pun jalan...jalan...jalan... Suddenly, i berkate "Eh, lapo nye. Jom makan". Kakteh pun berkata "Nando's jom...". Ude and i membuat muka yang menjengkelkan sambil menggeleng kepala. Cadangan ditolak. I pula berkata "Tony Romas!" dengan wajah yang sesuci lebaran..Kakteh dan Ude membuat reaksi seperti 'Bowriiiiing'. Setelah dibincang2 dan membuat sedikit pilihanraya kecil, akhirnya dapat la kata putus yang jitu lagi mampat.

yang itu kakteh dan yang itu ude....*ude itu bkn muka lapar ye,itu adalah muka boring.
ini adahadawiya (bukan senyuman sebenar) laperrrrrrr...


inilah lokasi nye..tah macam mane tah sebut nye tu. lalalala~


appetizer

Mac and cheese. Sangat mabeles ye penny in cheese itu. Malangnye bukan saye punye...


Mine. Beef Bacon and cheese burger. Saya adalah penggemar beger yang berjaye. Semua jenis beger adalah manjadi idaman kalbu termasuklah begedil.
 makan
....
makan
....
nyum nyum
....
ude nak sikit...
....
sambung makan beger
.
.
.
.
.
.
.
gulp
.
.
.
alamak da kenyang ada separuh lagi beger ni *berkate dalam hati
.
makan semakin perlahan
.
.
.
 .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 .
.
ok, aku habiskan daging die jek.*takde la membazir sangat
.
mencuba dengan bersungguh sungguh
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
makan dengan gerak perlahan.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

 
Ye.inilah rupanya ketika kenyang.
 
tetap tak dapat habiskan..Lepas tu bila malam lapar baru rase menyesal sambil berkate dalam hati "apsal la aku tak habiskan beger tadi..haish"


eh eh, sape mereka ni?
 Yang dua orang ni? Ow ni cousin i. Mereka kembar. 
Apsal tak same? Tak semestinye kembar kene same kan.
Nak kenal? Ok, yang itu Anas dan yang itu Anis.
Mane satu Anas, mane satu Anis? Ops, yang pakai cap tu Anas, abang and yang peace tu Anis, adik.

Okeeeyyyy...So, Ape kene mengena dorang ni masuk dalam entri ni?
Takde kene ngene pun, saje jek letak gambar dorang.
Haaahhhh???
I letak gambar ni sebab i sayang dorang.

Lalalalalalalala~ 

6 Comments:

At Feb 27, 2011, 5:23:00 PM , Anonymous papabear said...

alamak... tetiba teringin nak makan burger...

 
At Feb 27, 2011, 5:30:00 PM , Blogger Syadatul Adawiya said...

@papabear
pi mkn pi..huhu

 
At Feb 27, 2011, 5:46:00 PM , Blogger ahfat said...

yeah! hidup utk makan..

ke makan utk hidup ? hahaha

 
At Mar 2, 2011, 4:29:00 PM , Blogger Dda Ly said...

hahah berbaloi2 makan kalau cenggini..:P

meh ke rumah,
~happy birthday damia~
keep in touch ye..♥♥♥

 
At Mar 3, 2011, 12:59:00 AM , Blogger ZaTyouP said...

gay bebenor muke ko biler kenyang tu..
tp kan,nampak cedap la burger awk tu,titew nk cikit bley?

 
At Mar 3, 2011, 11:56:00 AM , Blogger Syadatul Adawiya said...

@ZaTyouP
kak ijati..memang cedap cangat beger tuk.tp tak dapt abiskan.da tenyang cangat..duhhh...*muntah ijo aku ckp cmni

 

Post a Comment

sila menconteng arang ke muka page ini

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home