Feb 12, 2011

Oh sayang, please be my valentine

Hari ni 12 Februari. Lagi 2 hari Valentine's day. Tak sabar nye...*ko da gile? ko mane ade bf. Eh, aah kan. Aku mane ade bf. Eksaited jek lebih. Dapat i bayangkan suasana Hari Kekasih nanti.

Ali: Sayang, nanti hari valentine kite pergi tengok wayang ye.
Ayu: Cerita ape?
Ali: Cerita I love u, U love me. I dah beli tiket midnight. Hotel pun i dah booked. Kondom pun i rase cukup kot stok yang lame tak habis lagi.
Ayu: U ni nakal tau..hikhikhik

Gila gedik kan. Yang i peliknya, kenapa kebanyakan orang yang sambut valentine ni dari pasangan yang belum kawen? I tengok mak ayah i takde lak sebok2 sambut valentine day. Hari2 tengok mereka berkasih sayang jek.

Jangan ye kawan kawan rakan taulan sahabat handai sekelian. Kalau rasa rasa nak bagi awek hadiah tu, bagi je la. Tak payah tunggu valentine day.

ha tengok, gambar ni jek da lucah. 

Jangan. Jangan di praktikkan. So not good. Tak best la sambut valentine. Nak tau kenapa? First, kalau sambut valentine, nanti dapat hadiah mase tu jek. Kalau tak sambut, bile2 rase nak hadiah, mintak je la. Cakap camni "Awak, bagi la saya hadiah, kite bukan sambut valentine pun nak tunggu masa tu baru boleh bagi hadiah. Awak boleh bagi bile2 yang awak suka". Gedik hokey mintak hadiah.

Ni i nak share sikit kenapa i kata jangan sambut valentine's day. Siapa yang da tau bole jugak baca lagi sekali. Tambah ilmu di dada.huhu

1. Merupakan perayaan keagamaan iaitu Kristian (bagi sesiapa yang buta sejarah tapi masih buta tuli nak bantah... rajin-rajinlah cari maklumat asal usul St. Valentine) dan umat Islam DIHARAMKAN meraikan/meniru perayaan AGAMA lain selain Islam...

2. Merupakan perayaan yang menggalakkan zina dan maksiat (bagi sesiapa yang terlalu gedik dengan pelbagai dakyah untuk membantahnya... sila buktikan ianya lebih mendatangkan manfaat mengatasi mudharat)... dan Islam mengharamkan majlis yang berunsur maksiat serta HARAM MENDEKATI ZINA...

3. Merupakan agenda jahat orang kafir yang memusuhi Islam... yang mahu kita hanyut mengikuti jejak sumbang mereka (mendekati dan melakukan zina)... dan Islam melarang umatnya dari terlibat, duduk, serta bersekongkol dalam majlis yang mempersendakan Islam dan bercanggah dengannya..

4. Islam tidak mengiktiraf hari kasih sayang.... kerana kasih sayang dalam Islam bersifat universal... tidak dibatasi waktu dan tempat... serta tidak dibatasi oleh objek dan motif...
*kredit kat belog ni

Tah pape jek valentine ni. Siapa yang sambut ni kire cam bile valentine's day jek baru sayang. Kalau hari biasa tak sayang. Loser gile sape yang sambut. *pasni mesti ade yang cakap, ek eleh minah ni. Takde bf bole lah cakap camtu. Hah, terpulang anda semua nak cakap hape. Ade aku kesah. Yang penting bagi i valentine day ni is a lame celebration. Baik kau pegi sambut Hari wilayah lagi bagus. Sekurang kurangnye KL cuti masa Hari wilayah ni. lalalala~

1 Comments:

At Feb 12, 2011, 9:13:00 AM , Anonymous antudegil said...

Ali: Cerita I love u, U love me. I dah beli tiket midnight. Hotel pun i dah booked. Kondom pun i rase cukup kot stok yang lame tak habis lagi.
Ayu: U ni nakal tau..hikhikhik


nais! hahahaha! aku suka.


Entri Terkini : Parody Sempena Sambutan Valentine’s Day

 

Post a Comment

sila menconteng arang ke muka page ini

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home