Feb 17, 2011

Tips untuk wanita: Cara2 nak elak daripada diganggu oleh lelaki pervert

eh ni macam lari tajuk jek. Terbalik pulak. Sila abaikan gambar ni.

haaa ni baru betul. Anggaplah ada lelaki jahat tengah ikut perempuan tu kat belakang


Hai semua. Hari ni i rajin nak membebel tentang tajuk di atas. Kita orang perempuan ni haruslah menjaga diri sendiri. Kadang kadang ada situasi bila kita terpaksa jalan sorang sorang contohnye balik kerja malam malam, balik dari buat assignment, balik dari dating *eh, ni tak kot. Kalau balik dating mesti la bf hantar kan. Okey okey sambung cite. Bile dah sorang sorang tu takut la jugak kan mane tau ade lelaki yang jahat berniat tak baik bila nampak kita sorang.*nama pun LELAKI JAHAT kan, mesti berniat jahat. Ni i ade tips sikit nak mengatasinya.

1. Mesti simpan pepper spray dalam beg. Kalau ada orang serang jek terus spray kat muka dia.

2. Perlu ada sedikit ilmu mempertahankan diri. Paling paling pun ilmu menendang kat dia punye tuuuuut.


Eh, wait wait. Cam da biasa dengar jek tips tips ni. Dah biasa orang cakap da pasal ni. I ada tips yang lebih advance untuk dipraktikkan oleh sayang2 perempuan semua.



1. Bila agak agak rasa cam ada orang ikut kat belakang, pusing pastu terus lari ke arah dia sambil menjerit dengan sekuat hati. Yela, sebelum dia kejar kita baik kita kejar dia dulu kan.

2. Buat buat cacat. Lelaki lelaki jahat kat luar sana mesti cam takde selera kan kalau perempuan cacat. So, cuba buat aksi Mariam yang cam dalam drama melayu dulu.*sape yang taktau Mariam tu, bole la tanye kat orang.

3. Buat aksi aksi pelik. Contohnye, baring kat jalan raya pastu berguling ke arah orang tu. Mesti dia terkejut ingat kita orang gila. Terus tak jadi nak terkam.

4. Ni untuk situasi kalau kita dah kena pegang dengan lelaki jahat tu. Bila dia pegang tangan kita, cuba buat ekspresi yang kita suka bila dipegang. Bila dia dah lalai, baru la kite tendang tuuuut dia. Kalau kita meronta lagi la kuat dia pegang. Cuba buat buat suka, mesti dia tak pegang kuat baru la dush dash bukbuk kat tuuut dia.

5. Last sekali, berdoa la banyak banyak supaya kita di jauhkan dari lelaki lelaki jahat tu. InshaAllah, tuhan akan melindungi kita. Amiin.

Selamat beramal

6 Comments:

At Feb 17, 2011, 12:23:00 AM , Blogger hana said...

huhu..
tip yg ke 4 tu cm x mmpu je nk uat..
nk wat2 suke???
aiyaa..
mmg xleh la..
hahah

 
At Feb 17, 2011, 1:57:00 AM , OpenID vvnkoh said...

hahaha.. this is hilarious! thanks for the tipsss... (:

 
At Feb 17, 2011, 2:15:00 AM , OpenID azizie.com said...

yang first tu memang horor. mmg penjahat tu lari punyela. haha

 
At Feb 17, 2011, 11:49:00 AM , Blogger tengku asmadi said...

bagus gak tips ni kan ..lelaki gadaabussh kat tuuutt dia senyap lak lps tu lari laaa 1001 langkah jangan toleh lagi heeh jerit laa sesukuat hati macam tarzaaaaann hahaa~

 
At Feb 17, 2011, 2:13:00 PM , Anonymous Anonymous said...

saya pilih nombor 1

 
At Feb 18, 2011, 9:17:00 PM , Blogger Nava.K said...

I like that you mentioned - buat cacat, now I have to learn how to do that.

 

Post a Comment

sila menconteng arang ke muka page ini

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home