Mar 15, 2011

Aku busy!


Question: Apakah perasaan Adahadawiya sekarang?

A. Pening
B. Stressed
C. Depressed
D. Sewel
E. All of the above

Jawapannye......

Absolutely E....



K bye 


Mar 14, 2011

All England 2011: Lee Chong Wei Sexy


Dato' Lee Chong Wei menang All England 2011
 1st set, 21-17
2nd set, 21- 17

Sejak dua menjak ni aku asik bangga jek dengan kejayaan Malaysia. Hoyeh... Malaysia yang seksi.

Ok. Bye






P/S: Tibe tibe Linda LinDan terus jadi tak hensem





Mar 13, 2011

9 Perkataan Perempuan Cakap yang Lelaki Tak Faham




1. Fine: This is the word women use to end an argument when they are right and you need to shut up.

2. Five Minutes: If she is getting dressed, this means a half an hour. Five minutes is only five minutes if you have just been given five more minutes to watch the football before helping around the house.

3. Go Ahead: This is a dare, not permission. Don’t Do It!

4. A Loud Sigh: This is actually a word, but is a non-verbal statement often misunderstood by men. A loud sigh means she thinks you are an idiot and wonders why she is wasting her time standing here and arguing with you about nothing. (Refer quickly to No 9 for the meaning of nothing.)

5. That’s Okay: This is one of the most dangerous statements a women can make to a man. That’s okay means she wants to think long and hard before deciding how and when you will pay for your mistake.

6. Thanks: A woman is thanking you, do not question, or faint. Just say you’re welcome. (I want to add a clause here – This is true, unless she says ‘Thanks a lot’, which is PURE sarcasm and she is not thanking you at all. DO NOT say ‘you’re welcome’ – that will bring on No. 7).

7. Whatever: Is a woman’s way of saying, “F– YOU!”

8. Don’t worry about it, I got it: Another dangerous statement, meaning this is something that a woman has told a man to do several times, but is now doing it herself. This will later result in a man asking ‘What’s wrong?’ For the woman’s response refer to No. 4.

9. Nothing: This is the calm before the storm. This means something, and you should be on your toes. Arguments that begin with nothing usually end in “Fine”.

Apabila ibu bapa berSMS


Lol..Nasib baik mak aku sopan ketika ber sms.


Mar 12, 2011

Hikayat Merong Mahawangsa


Ni la cerita Hikayat Mereng Mawahangsa. Eh, betul ke aku eja tu?
Siapa tak tengok lagi, pi tengok pi..
Kalau ada orang nak belanja, aku nak tengok lagi.huhu
Tahniah KRU.
Wa suka cite lu.

Tahniah juga kat pelakon pelakon semua.
Memang sangat bangga.
Da lama da cek tunggu filem camni yang dibuat oleh orang Malaysia.
Akhirnya ada gak.
Dan sangat membanggakan. 

Ni dia orang yang terlibat.

SENARAI KREW & KAKITANGAN

Penerbit Eksekutif : Norman Abdul Halim
Penerbit : Norman Abdul Halim, Yusry Abdul Halim, Edry Abdul Halim
Pengarah : Yusry Abdul Halim
Muzik : Edry Abdul Halim
Pengarah Fotografi : Mat Nor Kassim
Kamera Aksi : Chau Kim Ming
Production Designer : Kek Ting Lam
Pengarah Kreatif : Johan Lucas
Pengarah Seni : Anuar Paharudin
Martial Art : Chan Man Cheng, Chong Yi Wah
Pakaian : Rosada Abdul Hamid
Make up : Mas Hashim

SENARAI PELAKON

Stephen Rahman Hudges : Merong Mahawangsa
Jing Lu: Meng Li Hua (Chinese Princess)
Gavin Rees StenHouse : Marcus (Roman Prince)
Craig Robert Fong : Admiral Liu Yun (Chinese Admiral)
Eric Karl Henrik Norman : Lycius (Roman Admiral)
Keith Chong : Chinese Emperor
Deborah Henry : Yesoddhra
W. Hanafi Su : Taji
Dato’ Rahim Razali : Kesum
Khir Rahman : Kamawas
Ummi Nazeera : Embok
Nell Ng : Ying Ying
Jehan Miskin : Embi (Malay Warrior)
Umi Aida : Lang (Mak Merong Mahawangsa)
Kuswadinata : Phra Ong
Mano Maniam : Goan 1
Ravi Sunderlingam : Sunder (Goan Warrior)

Dan tak lupa juga kepada askar askar yang mati kena bunuh tu.hoho.
Akhir sekali watak yang langsung tak di kredit iaitu MERONG MAHASUASA.bhahaha.Lawok dok.


Ni scene yang aku tak hengat pun. Bila masa pulak embok pegang tangan merong??
Mungkin masa tu aku tengah bersin kot.

Akhir kata aku bagi 81 bintang untuk filem ni.

Makcik ni pun kate best.


Mar 11, 2011

Ape kau mencarut ni budak??

Assalamualaikum semua..Boring..Tadi lepas kelas pegi main bowling kat Plaza Alam Sentral. Tiba2 mengidam nak main bowling, paksa Acad, Yuyu and Zura pi main. Mereka pun menurut dengan ikhlas.*ikhlas ke?.. Ikhlas.Ikhlas..Depa kawan kite.Baik.
Dah. Tu jek nak cite hari ni. Babai Semua. Lalalala~



pftttttt...
Hoi! Ko dah kenapa? Camne nak jadi pemblog yang berjaye kalau setakat nak hapdate mende ni. Takde sape pun heran kau pi mane, ngan sape. What a LOSER kau ni adah....

OK Fine!
Kang aku membebel merepek repek jangan boring pulok. Hmmmm..

Ada benda yang dah lama dah lama i nak luahkan tapi tak terluah luah. Mende nih, cuma i jek ke yang buat or orang lain pun ada buat jugak. Is it just me, or anybody else pun buat jugak?

1. Masa tengok movie, makan popcorn mesti cam nak amik segenggam pastu nak sumbat dalam mulut. Tak boleh ke amik satu satu dengan sopan, makan. Pastu bila berterabur kat baju, kutip balik masuk dalam mulut. That's gross tapi aku buat jek. bhahaha..

2. Lepas berak buang air besar, flush. Tapi tiba2 ade pulak seketul yang tertinggal. Tunggu jek tangki air penuh, flush balik. Ada lagi! Degil nau mende seketul nih. Tunggu lagi, flush lagi.

3.  Dengar lagu kat radio. Bila da selalu dengar tu, dah hafal. Pastu nyanyi la lagu tu dengan gembira. Tiba tiba dengar orang lain nyanyi lagu yang sama, tapi ada part yang rupa2nya yang i nyanyi dengan gembira tu salah lirik. Dem. I was like "does it have it? Why i was singing 'monkey hatch it' before this?" *malu...

4. I selalu perasan masa orang nak bayar duit petrol kat kaunter. Dorang jalan jalan jalan...Bile da nak sampai kat kaunter jek, toleh belakang tengok kete kat platform nombor bape. I pun same gak camtu rupenye.

5. Tengah tunggu bas, tiba tiba nampak ada orang lambai tangan. Tak kenal pun orang tu, tapi i cam lambai balik kat die. Rupenye die lambai kat orang belakang. haish... *malu berganda

6. Nak amik hanger kat penyidai baju, pastu nak tarik hanger tu cam tersangkut kat hanger yang lain. Habis bersepah semua. Percaya atau tidak, perkara itu adalah sangat annoying bagi i hokey.

7. Yang last ni mungkin sebab ke clumsy an diri sendiri..Kalau tengah makan pisang sambil pegang kunci. pastu bile nak buang kulit pisang tu, terbuang kunci. 

Tu je la. Rasa cam banyak lagi bende pelik yang haku buat. Tapi tengah tak boleh berfikir sekarang ni.HAish..

Jom tengok pulak muke adahadawiya dalam pelbagai ekspresi.

Ni muka adahadawiya bila kurang kasing sayang


Ni muka ketika nafsu makan di tahap maksima


Apabila keliru dengan diri sendiri
Senyuman gayat ketika di dalam kabel car

 

Yela yela..aku tau korang boring.
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...

Biarlah daku pergi membawa diri ke pulau terpencil...

ok..babai....

Mar 10, 2011

Lelaki pegi gym bukan nak work out sebenarnye. Betul ke?



Betul ke wei? 
Tak caye jom tengok ni.


Bagus. Sikap saling bantu membantu untuk mencapai impian.  

Boring dengan makanan harian? Jom makan kat sini.

Katne ni??
Owh, lupe nak gitau..Name tempat ni Ice Room.
Berkedudukan kat belakang rumah i. *memang haruslah pegi selalu kan.

Tempat ni best. Jual makanan bertaraf antaranbangsa..
Whoah...Ok tipu..
Jom tengok contoh menu.


Sile jangan tanye name. Cek lupo.
Meh i terangkan features nye. *aiceh, siap features bagai.
Ok ok jom mule.
Yang di atas tu bukan ABC ye. Ni cam Ice Snow. Lembut, halus, cair di mulut. *ofkos le cair, name pn ais kan.
Ade macam macam perisa. 

Yang cam cekodok to ialah durian. Pengat durian yang dibalut dengan tempura.
Sangat mabeles.



Ni best.  Namenye Lotus rice dumpling.....Something like that la. Tak hengat.



Ni kompom tak ingat name. Tapi dap! hehe..

Cukup la tu..Kalau nak tau lagi apa ade kat sini bole lah datang cuba try test makan kat sini.
Pasti sangap sangat mempuakan hati.



Eh ape ni? 

Ni hadiah birthday kite..hehe.
Dari family tercinta.

Perfume from kakngah  

Bracelet and necklace from kakteh and kakngah.*Eh,nape kakngah bagi dua?
Tak namak nampak?
Meh i closeup sket.

Tu dia...
Last but not least, from my mak terchenta.

Really appreciate. Tu la, hang asik ngadu pasal FYP jek. Emo. Hambik ni.
Sangat terharu ok.T_T
Mak, doakan beb kat sane.hehe

With kata2 sengamat semangat
So, mari la berjuang kawan kawan.
Yeah!


Mar 9, 2011

Lucah Apartment Hidung

  
Tak paham. Tak paham. Lalala~