Mar 12, 2011

Hikayat Merong Mahawangsa


Ni la cerita Hikayat Mereng Mawahangsa. Eh, betul ke aku eja tu?
Siapa tak tengok lagi, pi tengok pi..
Kalau ada orang nak belanja, aku nak tengok lagi.huhu
Tahniah KRU.
Wa suka cite lu.

Tahniah juga kat pelakon pelakon semua.
Memang sangat bangga.
Da lama da cek tunggu filem camni yang dibuat oleh orang Malaysia.
Akhirnya ada gak.
Dan sangat membanggakan. 

Ni dia orang yang terlibat.

SENARAI KREW & KAKITANGAN

Penerbit Eksekutif : Norman Abdul Halim
Penerbit : Norman Abdul Halim, Yusry Abdul Halim, Edry Abdul Halim
Pengarah : Yusry Abdul Halim
Muzik : Edry Abdul Halim
Pengarah Fotografi : Mat Nor Kassim
Kamera Aksi : Chau Kim Ming
Production Designer : Kek Ting Lam
Pengarah Kreatif : Johan Lucas
Pengarah Seni : Anuar Paharudin
Martial Art : Chan Man Cheng, Chong Yi Wah
Pakaian : Rosada Abdul Hamid
Make up : Mas Hashim

SENARAI PELAKON

Stephen Rahman Hudges : Merong Mahawangsa
Jing Lu: Meng Li Hua (Chinese Princess)
Gavin Rees StenHouse : Marcus (Roman Prince)
Craig Robert Fong : Admiral Liu Yun (Chinese Admiral)
Eric Karl Henrik Norman : Lycius (Roman Admiral)
Keith Chong : Chinese Emperor
Deborah Henry : Yesoddhra
W. Hanafi Su : Taji
Dato’ Rahim Razali : Kesum
Khir Rahman : Kamawas
Ummi Nazeera : Embok
Nell Ng : Ying Ying
Jehan Miskin : Embi (Malay Warrior)
Umi Aida : Lang (Mak Merong Mahawangsa)
Kuswadinata : Phra Ong
Mano Maniam : Goan 1
Ravi Sunderlingam : Sunder (Goan Warrior)

Dan tak lupa juga kepada askar askar yang mati kena bunuh tu.hoho.
Akhir sekali watak yang langsung tak di kredit iaitu MERONG MAHASUASA.bhahaha.Lawok dok.


Ni scene yang aku tak hengat pun. Bila masa pulak embok pegang tangan merong??
Mungkin masa tu aku tengah bersin kot.

Akhir kata aku bagi 81 bintang untuk filem ni.

Makcik ni pun kate best.


2 Comments:

At Mar 13, 2011, 1:18:00 AM , Blogger khalidahmacambaguss~O_o said...

best sungguh ke? kenapa ada orang review kata cita tu tak best serta boring?

 
At Mar 13, 2011, 10:54:00 AM , Blogger Syadatul Adawiya said...

@khalidahmacambaguss~O_o
org yg kate tak best tu msti ilmu die terlalu tinggi sampai pale hotak die tak dpt membezakan mane yg best dan yg tak best..lg satu,ni filem epic org malaysia.aku bangga.huhu

 

Post a Comment

sila menconteng arang ke muka page ini

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home