Mar 3, 2011

Nak kerja apa?

Huiyo... Dah lama tak hapdate belog. Bersawang da blog ni masa bukak tadi. *duhh, baru 4 hari ko kate lame?
Titew busy sangat ni. Dengan FYP nye, tests', quizes, gosip gosip, eh tak. Gosip tu sampingan jek. Tension mak nokkk... Sem ni sangat menguji minda.
Tengah sibuk sibuk mensetelkan kerja kerja yang tak berkesudahan tu, tiba tiba terdetik di hati kecilku ini. *eceh, ayat tak tahan. Nanti da habis belajar nak kerja apa?

1. Pemain piano?
Lokasi ni kt midvalley.

Nak jadi pemain piano? Memang tak la kan. Dah le kene kurung dalam sangkar tu. Dah macam tweeter tweety bird dah. Orang lain tengah sedap sedap makan, kite kene kurung sambil main piano. Tak seksi la cam tu kan..

Pemain piano ----> *blacklisted*

2. Artist

Artis ni bukan penyanyi, pelakon semua tu. Pelukis. Boleh ke i nak jadi pelukis ni? Jom tengok hasil lukisan tangan i yang sangat abstrak tu.
....
....
....
....
....
...
...
...
.

...
...
...
...
...
...
...
..
Apakah itu??
Ok ok..Tu bukan abstrak tapi tu sampah. Nampak sangat tangan kau kayu la Adah. Tak payah nak ada impian yang bukan bukan nih. Crap!

Artist ---->*blacklisted*

3. Pelayan di Restoran

Hmmm...Interesting. Jom bayang kan adahadawiya sebagai pelayan restoran.

Adahadawiya: Encik nak makan apa?
Encik: Apa yang special kat sini?
Adahadawiya: Tu menu depan mata tu tak reti nak baca?
Tokey: Adahadawiya, you are fired!!

Tak bole jugak ni. Teringat haritu makan kat satu tempat ni. Jom cekidaut entri ni. Sempat la jugak snap gambar pelayan yang melayan kami.
Kalau aku keje sini kene pakai rantai camtu jugak ke?
Kelakar okeh mamat ni. Muke seposen. langsung tak senyum. Cube la senyum sket bile amik order or anta makanan. Tapi die sangat rajin

Mamat tu: Here's your order. 

2 menet kemudian.....

Mamat tu: Do you want another refill sir? *merujuk kepada gelas yang baru satu sedutan.
Abang saye: Later ok.

2 menet lagi...

Mamat itu: May i refill your drink, sir?
Abang saye: Hmmm ok..*walaupun air banyak jugak lagi

Rajin bebenau ok. Setiap 2 menet datang kat meja. Tp senyum langsung taknak..

Pelayan di Restoran ----> *blacklisted*

3. Cikgu/ Lecturer

Nak suruh aku jadi lecturer or cikgu?Kau tengok, nak nak dapat student camni. Bole pulak main main kat belakang lecturer tengah ajar kat depan tu. Kenselllll...

Cikgu/ Lecturer ----> *blacklisted*

Habis tu, aku nak keje ape nanti??Pikir jap....

Yes!! I dah tau da nak jadi ape. Kompom, i've made my mind. Nak tau? Nak tau? Hehehehe *gelak jahat..

scroll bawah
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
scroll lagi
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
TADAAAAA....
Ni cite HOUSE M.D 
Yes. Saya nak jadi Dr. House. Muktamad.. Bahahaha
Belajar tak seberape, ade hati nak jadi doktor.

Bukan nak jadi doktor la. I nk jadi Dr. House.
Eh, bole ek camtu??

Lalalalalala~

 
 
 

3 Comments:

At Mar 4, 2011, 12:59:00 AM , Blogger P0polita said...

huyoh dokter rumah.. canggih la cite2 anda ni.. btw, kt gmbar en jamal tu ade hujung kepala sy ye... kekekeh

 
At Mar 4, 2011, 3:46:00 AM , Blogger amie said...

mak aii rantai...

 
At Mar 4, 2011, 10:06:00 AM , Blogger Dda Ly said...

hihi susahnye nak cari profession u..:P

meh ke rumah,
~damia dan selsema~
keep in touch ye..♥♥♥

 

Post a Comment

sila menconteng arang ke muka page ini

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home